Lief dagboek,

Het zijn barre tijden in onze fruitige stadje Tiel. Welke nu is vervallen tot frontstad van de bezetter. De AVRI voert de druk op bij de bevolking van de Betuwe.

Schandhaving

Je hoeft hier inmiddels niet raar op te kijken dat als je de container aan de weg zet, dat er een uur later iemand door je afval aan het graven is. Nu is dit niet de randstad dus als je denkt; “ow het is een crackjunk op zoek naar eten” heb je het grondig mis. Neen landgenoten, het zijn de schandhavers van de bezetter. Trawanten van de AVRI die met tomeloze passie door jouw afval graaien om je op een fout te bespeuren. Een flintertje plastic bij het groenafval of een takje in de papiercontainer. Niets ontgaat de Sicherheitsdienst von der AVRI.

Razzia

Mochten de handlangers van de afvalmonopolist je betrappen op dit soort grondige overtredingen dan volgt er een rapport compleet met foto van het strafbare feit. Enkele dagen later staan er dan 2 van die vuilnisratten voor je deur om verhaal te halen. Met intimiderende woorden word je dan voor je bloedeigen huis met je neus op de afval feiten gedrukt. Mocht je tijdens zo’n razzia niet thuis zijn? Geen probleem, dan laat men een briefje achter met letterlijk het bevel: “Contact opnemen voor verhoor”

Verhoor

Verhoord worden door de AVRI, het kan dus gewoon anno 2020. Het lijkt een kwestie van tijd tot ze de verbrandingsovens niet langer alleen voor afval gaan gebruiken maar ook voor de ongehoorzame burgers.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

3 reacties op “Abfall Nazi

 1. Frank Stuip zegt:

  AVRI= Altijd Vervelend Richting Inwoners!
  AVRI = legale MAFFIA
  Mooi stuk geschreven! Prachtig verwoording van de gevoelens van de meeste inwoners van Tiel en omstreken.

 2. Maikel zegt:

  Het is heel bijzonder dat de AVRI het beleid kan be(t/p)alen binnen de gemeente.
  En zodra de gemeente denkt wat terug te kunnen zeggen dan bepaalt men daar in Geldermalsen gewoon een bedrag van 700.000 euro om de gemeente te laten schrikken en het nieuwe beleid wordt door de burger hun strot geduwd.. Ze schermen met meer kosten, maar vervolgens bij het ophaal deel besparen ze tonnen per jaar, de servicegraad wordt steeds lager maar we moeten wel meer betalen.. zou dat zijn voor het zonnepark of de mooie windmolens? Salarissen van de directie en hoger management?
  En dan, als je denkt het kan nu niet gekker, komen de BOA’s in dienst van deze zelfde afval maffia, je gaat een handhaver via een commercieel bedrijf inzetten om taken in het algemeen belang uit te voeren… Het enige belang wat de dames en heren BOA nu nog hebben is dat van hun broodheer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *